Due diligence utbildning ETI Sverige

Nätverk due diligence: CSRD-rapportering och Omnibus

ETI Sverige startar nätverket ”Due diligence i praktiken” – en plattform för kunskapsutbyte och erfarenhetsdelning kring implementering av företags due diligence-processer. Vid första mötet fokuserar vi på due diligence-rapportering under CSRD samt de senaste uppdateringarna kring Omnibus och vad det innebär för företag. Nätverket är endast öppet för medlemmar i ETI Sverige.

INFORMATION OM MÖTET

När: 27 mars kl. 13.00-15.00, lunch kl. 12.00-12.50
Var: The Park Forskaren, 113 68 Stockholm
Vem: endast medlemmar

Anmälan: kontakta Emilie Schultze, emilie.schultze@etisverige.se

Företag ska börja rapportera enligt EU:s direktiv om hållbarhetsrapportering (CSRD). Direktivet innebär att företag ska redovisa både sitt due diligence-arbete och materiella risker kopplade till arbetsvillkor, miljö och samhällen i värdekedjan.

Vid detta förta möte inom nätverket ”Due diligence i praktiken” fokuserar på due diligence-rapportering under CSRD, där medlemmar delar insikter och lärdomar från sitt arbete med det nya direktivet. Vi diskuterar utmaningar, lösningar och hur företag kan hantera rapporteringskraven i praktiken.

Vi kommer även att ge en uppdatering om EU-kommissionens Omnibus-förlag samt sätta ramarna för nätverkets arbetssätt och teman för framtida möten.

Agenda

  1. Gemensam lunch
  2. Introduktion och omvärldsspaning
  3. Erfarenhetsutbyte: hur hanterar företag CSRD-rapportering?
  4. Workshop: nätverkets syfte och arbetssätt
  5. Planering: kommande teman och möten
  6. Avslut

Vänligen notera att maximalt två personer per medlemsföretag kan delta på mötet.

Om nätverket

Nätverket vänder sig till företagsmedlemmar i ETI Sverige och erbjuder en möjlighet att diskutera utmaningar, dela best practice och få stöd i att navigera i nya och befintliga lagstiftningskrav, såsom EU:s direktiv om Corporate Sustainability Due Diligence (CSDDD).

Fokus ligger på konkreta processer, verktyg och resurser kopplat till specifika delar i processen (såsom intressentdialog eller sociala revisioner) eller specifika riskområden (såsom löner eller diskriminering).

Genom nätverket får deltagarna:

  • Kunskap och inspiration för att stärka due diligence-arbetet, inklusive implementering av lagkrav.
  • Ett förtroendebaserat forum för erfarenhetsutbyte.
  • Uppdateringar om nya verktyg, resurser och lagstiftning.
  • Minst tre möten per år på aktuella teman.

Nätverket bygger på ömsesidigt förtroende och delaktighet. Medlemmarna uppmanas att vara aktiva genom att dela erfarenheter och bidra till mötenas innehåll. Chatham House Rules gäller för att skapa en trygg diskussionsmiljö.

Kontakt

För ytterligare information kontakta Emilie Schultze på emilie.schultze@etisverige.se.