Vad innebär Norges due diligence-lag för svenska företag?

I juni 2021 antog stortinget i Norge en ny lag som kräver att företag utför human rights due diligence. Lagen kommer att omfatta många svenska företag som säljer varor och tjänster i Norge. ETI Sverige bjuder in till webbinarium där Heidi Furustøl, verksamhetschef på Etisk Handel Norge, går igenom vad nya lagen innebär för svenska företag.

INFORMATION OM webbinarium

När: 12 oktober 2021, 10:00-10:45
Var: online
Vem: medlemmar och icke-medlemmar

ANMÄL DIG

Norges åpenhetslov, eller på svenska ”öppenhetslag”, ålägger företag att identifiera och hantera sina risker och negativa påverkan på mänskliga rättigheter och arbetsförhållanden i hela värdekedjan. Den innefattar även rapporteringskrav och en skyldighet att lämna ut information om due diligence-arbetet om individer eller organisationer efterfrågar det.

Ett stort antal svenska företag på den norska marknaden kommer att omfattas av lagen. Så vad innebär detta i praktiken?

Varmt välkommen på förmiddagswebbinarium om den nya norska lagen med Heidi Furustøl, verksamhetschef på Etisk Handel Norge. På webbinariet kommer hon att gå igenom lagkraven, vem som omfattas och hur företag kan förbereda sig på den nya lagen. Det kommer även att finnas möjlighet att ställa frågor.

Heidi Furustøl satt i den regeringsutnämnda etiska informationskommitté som skrev lagförslaget och hon har mångårig erfarenhet av att hjälpa företag att utföra due diligence.