Arbetsgrupper

ETI Sverige

Livsmedel & dryck

Arbetsgruppen samlar svenska företag och organisationer för att förbättra arbetsvillkor och respekt för mänskliga rättigheter inom livsmedels- och dryckeskedjor.
ETI Sverige

Elfordon

Arbetsgruppen samlar aktörer inom transportsektorn för att hantera utmaningar kopplade till tillverkning av elfordon. Fokus ligger på att utveckla krav och uppföljning av leverantörer för offentlig sektor.
ETI Sverige

Solenergi

Arbetsgruppen för solenergi samlar företag inom branschen, upphandlare, civilsamhälle och andra aktörer för att ta ett brett grepp på utmaningar kopplade till mänskliga rättigheter och arbetsvillkor i solenergikedjor.
Ethical Trading Initiative

Inköpsmetoder inom tillverkningsindustri

The working group gathers members of Joint Ethical Trading Initiative (JETI) to implement reponsible purchasing practices in their supply chains. Participation is free and open to all members who have…
ETI Sverige

Kina

Arbetsgruppen fokuserar på att ta fram praktiska råd för hur företag kan jobba för att minimera risken för tvångsarbete i sina kinesiska leverantörsled.

Projekt

ETI Sverige

Frukt och grönt Marocko

Projektets syftar till att förbättra arbets- och levnadsvillkoren inom jordbrukssektorn i Marocko och att främja ansvarsfullt företagande i globala leverantörsled.
Joint Ethical Trading Initiatives

Social dialog i Bangladesh

Projektet syftar till att förbättra arbetsvillkor på textilfabriker i Bangladesh genom att stärka social dialog och utbilda arbetare i sina rättigheter.
Etisk Handel Norge

Cashewnötter i Elfenbenskusten och Vietnam

Projektet samlar aktörer inom livsmedelsbranschen för att förbättra arbetsvillkor och utveckla metoder för effektiv due diligence inom cashewnötsproduktion i Vietnam och Elfenbenskusten.